Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Μυθολόγιο




H Στέγη Προφορικότητας και Παράδοσης "Μυθολόγιο" είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που έχει στόχο να δημιουργεί τις συνθήκες και τον “κοινό τόπο”, όπου μπορεί να ανθεί, να ενισχύεται και να υποστηρίζεται η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, μέσω του προφορικού λόγου.

Διοργανώνει


  • αφηγηματικές συναντήσεις
  • εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης
  • αναγνώσεις 
  • λέσχες αφήγησης
  • λέσχες αφηγηματικών παιχνιδιών
Καταγράφει,διαδίδει ερευνά και μελετά όλες τις εκφάνσεις της προφορικότητας,παραδοσιακές και σύγχρονες.

Δημιουργεί και υλοποιεί


  • παραστάσεις αφήγησης 
  • εκπαιδευτικά προγράμματα με παραμύθια, μύθους, έπη και κάθε είδους ιστορία που συγκινεί τους μυθολόγους
Συμπράττει, συνεργάζεται και συνομιλεί με φορείς και άτομα σε κάθε μεριά της χώρας  και του εξωτερικού που ασχολούνται με κάθε μορφή της προφορικότητας, της αφήγησης και της παράδοσης.

Τα ιδρυτικά μέλη του Μυθολογίου είναι καλλιτέχνες, επιστήμονες, παιδαγωγοί και συγγραφείς που συναντήθηκαν χάρη στην αγάπη τους για την αφήγηση και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις, τις εμπειρίες, τις γνώσεις και το μεράκι τους, να εργαστούν για τη διάδοση και την ενίσχυση της προφορικότητας , την έρευνα και τη μελέτη των εκφάνσεων της, την εκπαίδευση στην τέχνη της αφήγησης και τη συνεργασία και δικτύωση με άτομα και φορείς που έχουν παρόμοιους σκοπούς και δραστηριότητες.

Ιδρυτικά μέλη:

Σύλβια Βενιζελέα,Ελεάννα Γεροντοπούλου,Μάνια Μαράτου,Ανδρέας Μιχαηλίδης, Lamia Bedioui,Χρύσα Καπαρτζιάνη,Ναυσικά Καψαλά και Βασιλική Ψαρρά.

"Πιστεύουμε πως οι ιστορίες – αυτές που λέμε και ακούμε για τους εαυτούς μας, τους άλλους και τον κόσμο γύρω μας – οι μύθοι, τα παραμύθια, και όλα τα αφηγήματα που επινοούν και συνθέτουν οι άνθρωποι είναι τα κύρια συστατικά στοιχεία της ταυτότητας των ατόμων, των κοινοτήτων και των ομάδων. Είναι αυτές που μας προσδιορίζουν και ορίζουν τη θέση μας στον κόσμο, καθώς και τη σχέση μας με το περιβάλλον και τους άλλους."

https://mythologion.wordpress.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Σύλβια Βενιζελέα/Sylvia Venizelea
+30 6980803428
sylviavenizelea@gmail.com
https://www.facebook.com/sylvia.venizelea
https://www.linkedin.com/sylvia venizelea