Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Σχολεία από το Μυθολόγιο
Τα προγράμματα υλοποιούνται σε σχολεία και σε χώρους που φιλοξενούνται παιδιά. Δεν απαιτείται καμιά υλικοτεχνική υποστήριξη από το χώρο, παρά μόνο η ζωντανή παρουσία των παιδιών και μια ήσυχη γωνιά / αίθουσα για να κυλήσουν οι ιστορίες, άλλοτε γοργά κι άλλοτε αργά.
Τα θέματα των προγραμμάτων είναι επιλεγμένα ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, τα ενδιαφέροντα, την συναισθηματική και νοητική τους ανάπτυξη. Παραμύθια, μύθοι, έπη και θρύλοι της προφορικής παράδοσης των λαών, καθώς και ιστορίες της επιστήμης, λογοτεχνικά έργα και παιχνίδια είναι η έμπνευση, το υλικό και οι πηγές μας.
Ιστορίες που αγγίζουν θέματα όπως η φιλία, η γενναιοδωρία, η αγωνιστικότητα σε όλες τις δυσκολίες της ζωής, η διαφορετικότητα, η διατήρηση της ισορροπίας στη φύση και η δύναμη του νου και της καρδιάς. Ιστορίες μαγικές και διασκεδαστικές, γεμάτες περιπέτειες αλλά και χιούμορ, με ήρωες πλάσματα μικρά και τρυφερά, άγρια κι αρπακτικά, αλλόκοτα κι εξωτικά. Ιστορίες για σένα, για μένα και για μας.
Στόχος των προγραμμάτων και των αφηγήσεων είναι η αισθητική απόλαυση, η διέγερση της φαντασίας, η πνευματική και ηθική καλλιέργεια καθώς και η πολιτισμική εκπαίδευση και προσφορά γνώσεων.
Το κόστος των προγραμμάτων έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι προσιτό σε όλους.Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μέσω τηλεφώνου ή email με τα μέλη του Μυθολογίου για περισσότερες πληροφορίες.
Εναλλακτικά: εάν στην τάξη ή την ομάδα σας, δουλεύετε κάποιο project με θεματική που δεν περιλαμβάνεται στα προγράμματα μας, μπορούμε να συζητήσουμε, να προτείνουμε και να δημιουργήσουμε ειδικό πρόγραμμα για σας κατόπιν συνεννόησης.
Τα προγράμματα του Μυθολογίου μπορείτε να τα βρείτε στον σύνδεσμο:
https://mythologion.wordpress.com/school-programs-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Σύλβια Βενιζελέα/Sylvia Venizelea
+30 6980803428
sylviavenizelea@gmail.com
https://www.facebook.com/sylvia.venizelea
https://www.linkedin.com/sylvia venizelea