Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

"Κουβαλώ ιστορίες..."

εργαστήρι για την προφορική αφήγηση 

              2ος κύκλος:Φεβρουάριος-Ιούνιος 2017 
στο εργαστήρι...

  • Ανακαλύπτω την τέχνη της αφήγησης και του προφορικού λόγου.Ποιες είναι εκείνες οι συνδέσεις της γραπτής και της προφορικής λογοτεχνίας και πώς μπορώ να ζωντανεύω την αφήγηση πλάθοντας εικόνες,δίνοντας πνοή στους ήρωες, παίζοντας με τους ρυθμούς, τις φωνές, τις σιωπές, τους ψιθύρους και τις κραυγές.
  • Δοκιμάζω τρόπους έκφρασης, ελευθερώνοντας φωνή,σώμα και φαντασία μέσα από ασκήσεις, παιχνίδια,αφηγήσεις.
  • Κουβαλώ ιστορίες που αγαπώ, ιστορίες που επιθυμώ να πω, ιστορίες που με δυσκολεύουν.Δουλεύω τις ιστορίες δεχόμενος ερεθίσματα μέσα από την ομάδα,ανακαλύπτω τις ευκολίες, αλλά και τις δυσκολίες μου.
  • Γνωρίζω τις παραλλαγές των παραμυθιών και τη δυναμική τους.Πλάθω την παραλλαγή που μου ταιριάζει και με εμπνέει καλύτερα.
Στόχος είναι ο πειραματισμός στους τρόπους αφήγησης και στις δυνατότητες που μου προσφέρει η τέχνη αυτή καθώς και η ενθάρρυνση των μελών του εργαστηρίου να δοκιμάσουν να πουν ιστορίες μέσα στο πλαίσιο μιας υποστηρικτικής ομάδας.
Υλικό εργασίας : παραμύθια , μύθοι και θρύλοι της προφορικής παράδοσης των λαών,παραδόσεις και βιωματικές ιστορίες.Θα δοθεί βιβλιογραφία και υλικό για την καλύτερη έρευνα και μελέτη.
Μέλη της ομάδας μπορούν να είναι όσοι δουλεύουν ή επιθυμούν να δουλέψουν σε χώρους όπου η αφήγηση είναι πηγή έμπνευσης, αλλά και τρόπος επικοινωνίας μοναδικής αξίας(εκπαίδευση, θεραπεία, τέχνες) ή όσοι αγαπούν τις ιστορίες και επιθυμούν να αποκτήσουν περισσότερη εμπειρία και γνώσεις.Δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη ενασχόληση με την τέχνη της αφήγησης, αλλά αν υπάρχει είναι ευπρόσδεκτη.

Συμμετοχές:Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί σε 8 συναντήσεις από 3,5 ώρες η κάθε συνάντηση.Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.Για την διασφάλιση της θέσης σας, επικοινωνήστε στο email : sylviavenizelea@gmail.com, δηλώνοντας το ενδιαφέρον σας και στέλνοντας ένα μικρό βιογραφικό και τηλέφωνο επικοινωνίας.Κατόπιν θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.
Κόστος:40 ευρώ πληρωμή με το μήνα,130 ευρώ αν γίνει προεξόφληση του εργαστηρίου και 100 ευρώ οι άνεργοι και φοιτητές.

Ημερομηνίες:18 Φεβρουαρίου,4&18 Μαρτίου,1&22 Απριλίου,6&20 Μαίου,10 Ιουνίου.
Μετά την λήξη του εργαστηρίου, θα οριστεί ημερομηνία από κοινού και θα γίνει παρουσίαση των ιστοριών μας σε υποστηρικτικό κοινό, φίλους και γνωστούς.
Ώρες:4:30 έως τις 8:00
Χώροι:Άλικο(όροφος),Αγίου Δημητρίου 16,Ψυρρή(κοντά στο μετρό Μοναστηράκι),
εξωτερικοί κατάλληλοι χώροι όταν ο καιρός το επιτρέψει, καθώς και επίσκεψη για έρευνα στη βιβλιοθήκη του Μυθολογίου Κατσικογιάννη 9,Ψυρρή)

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Σύλβια Βενιζελέα

Επικοινωνία για περισσότερες λεπτομέρειες στο τηλέφωνο 6980803428 και στο μέιλ sylviavenizelea@gmail.com

Η Σύλβια Βενιζελέα είναι ηθοποιός, θεατρολόγος και αφηγήτρια.Έχει αποφοιτήσει με άριστα από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης-Κάρολος Κουν και από τοΤμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής  Αθηνών.Από το 2005 έως και σήμερα, ασχολείται επαγγελματικά με την Τέχνη της Αφήγησης (Storytelling Art)
  • Αφηγείται μύθους και παραμύθια του κόσμου
  • Δημιουργεί παραστάσεις
  • Υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα με κύριο άξονα τις προφορικές ιστορίες των λαών
  • Δημιουργεί εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και ομάδες παιδιών όλων των ηλικιών
  • Υλοποιεί εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης και της προφορικής λογοτεχνίας για ενήλικες
  • Διδάσκει θεατρική αγωγή σε παιδιά και ενήλικες 

Περισσότερες πληροφορίες και βιογραφικό μπορείτε να βρείτε στο https://sylviavenizelea.blogspot.gr/p/blog-page_14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Σύλβια Βενιζελέα/Sylvia Venizelea
+30 6980803428
sylviavenizelea@gmail.com
https://www.facebook.com/sylvia.venizelea
https://www.linkedin.com/sylvia venizelea